tevékenységek


A mobilszolgáltatók rohamos fejlődése, és térnyerése maga után vonza a híradástechnikai tornyok, bázisállomások, egyes árbocok építését. Természetesen azt nem szabad elfelejteni, hogy mi csak egy kis ország vagyunk, és előbb utóbb az összes kis falu és tanya is bekerül a hálózatba, és a lefedettség eléri a 100%-ot. Tehát előbb utóbb éves szinten csak pár toronyra lesz szükség. Viszont a tornyok teherbírását (teherbírási és használhatósági határállapotban) adott időszakonként ellenőrizni szükséges. A tartószerkezeti számításokat az MSZ EN előírásainak figyelembe vételével kell készíteni.

 

Minden építmény állékonyságát a tartószerkezetek biztosítják. Minden építményben vannak gerendák, oszlopok, falak, födémek melyek valamilyen típusú alapozásra (síkalap, sávalap, pontalap, cölöpalap) támaszkodnak. Feladatunk ezeknek a tartószerkezeteknek egyedi tervezése, esetleg típustervek alapján a helyszínre történő adaptációja.

Ha építkezni szeretne, és nem tudja részletekre menően milyen munkarészek vannak, hogyan követik egymást az egyes munkafolymatok, hogyan folyásolják be a következőt, egy építkezésnek milyen ügyintézési feladatai vannak, hogyan kell egy vállalkozói szerződést elkészíteni, milyen jogszabályi háttér védi az érdekeit, SEGÍTÜNK!

Az EURÓPAI UNIO-s vállalások teljesítése végett magyarországi energiatermelés adott százalékát megújuló energiával kell fedezni. Ennek keretében számos helyen történtek szélmérések, hogy megtalálják a legmegfelelőbb területet a szélenergia hasznosítására. Az országban egyre nagyobb léptékben kerülnek beruházásra szélturbina parkok (lásd Nagyigmánd környéke, az M1-es autópályáról látványos kép tárul, az arra utazó elé).

Vállajuk egyházi épületek, templomok, múzeumok, kiállító termek tartószerkezeteinek tervezését, műemlék épületek felújításához tartószerkezeti szakértések készítését.

Az építményeket utak, hidak kötnek össze, ezzel biztosítva azok megközelítését. Néha az utak kereszteznek kisebb vízfolyásokat, a vízgyűjtő területről összegyülekező csapadékvizet szállító árkokat. A kisebb vízfolyások és a csapadékvíz, az utak alatt történő átvezetését átereszek biztosítják.

Az építési munkaterületen végzett építési-szerelési munkát - a (8) bekezdésben foglaltak kivételével - felelős műszaki vezető irányítja. (idézet a 191/2009. (IX. 15.) Korm. Rendeletből az építőipari kivitelezési tevékenységről) Tehát bizonyos kivétellel kivitelezési tevékenységet felelős műszaki vezetés mellett lehet végezni. A felelős műszaki vezető a kivitelező vállalkozó kivitelezői tevékenységét koordinálja, a vállalkozó alkalmazásában, vagy megbízással.
Az építtető számon kérheti a kivitelező vállalkozón a felelős műszaki vezető meglétét.

epiteszeti-szaktanacsadasSzeretne családi házat vásárolni? Nem tudja eldönteni, hogy a kiválasztott épületen nincs e, rejtet hiba? Szüksége van egy tervezői, előzetes javítási, illetve felújítási költségre? Nem tudja eldönteni, hogy a kivitelező jó, vagy rossz szakipari munkát végzett? A családi házának a fala reped? Esetleg szüksége van egy tartószerkezeti szakvéleményre, pld. főfal kiváltásához, alap megerősítéshez stb….? Vagy akármilyen tartószerkezeti problémája van?

Az ipar és a kereskedelem, fejlődése és bővülése szükségessé teszi a nagy szabadterű, néha nagy belmagasságú (repülő hangár), temperált, vagy hideg csarnokok, üzemek, raktárak, bevásárlóközpontok, építését. Szükség van még a pihenést a szórakozást biztosító nagy terű épületek építésére is, ide tartoznak, a lovardák, az uszodák, mozik stb.….

 

Egy társadalom polgárainak szüksége van egy privát szférára, ahol kiszakadnak a mindennapi rohanás, stressz förgetegéből. Ez a hely az otthon, amit megtestesít a családi ház. A családi ház legyen ergonomikus, család barát, kényelmes, élhető, funkcionalitásában feleljen meg a család igényeinek, elvárásainak.